Palveluseteli

Meillä on käytössä myös palvelusetelit. 

Palvelusetelin hakeminen

Palveluseteleitä voi saada kuka tahansa sosiaali- tai terveyspalveluita tarvitseva henkilö.

Palvelusetelin saaminen vaatii kunnan palveluseteli päätöksen, jonka myöntää aina kunnan sosiaali- tai terveydenhuollon edustaja, joka määrittää hakijan palvelun tarpeen.

Ensin olette yhteydessä asuinalueenne kotihoidon ohjaajaan. Sen jälkeen teille suoritetaan palvelutarpeen arviointi, johon vaikuttavat hakijan toimintakyky ja bruttotulot. Arvioinnin perusteella tehdään päätös palvelusetelin myöntämisestä. Palvelupäätöksen jälkeen saatte palvelusetelin ja voitte itse valita palveluntuottajan.

Voinko minä tai läheiseni saada kotihoitoa?

Kotihoitoa voivat saada kaikki, jotka tarvitsevat apua arjen askareisiin omassa kodissaan tai kodin ulkopuolella. Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää ja selvitetään yhdessä palvelu tarpeenne!

Palvelusetelin arvo

Setelin arvo määräytyy aina tapauskohtaisesti. Palvelusetelillä on tietty rahallinen arvo. Kunta maksaa palvelun setelin arvoon asti. Jos palvelu on kalliimpi kuin setelin arvo, maksat itse osan palvelusta eli omavastuun. Omavastuu on palvelun hinnan ja setelin arvon välinen erotus. Palvelusetelin arvoa korotetaan, mikäli se vaarantaa henkilön toimeentuloa tai elatusvelvollisuutta.

Jos sinulle heräsi lisäkysymyksiä palvelusetelistä, neuvomme mielellämme. Ota siis rohkeasti yhteyttä!